Pemdes Betung Salurkan BLT-DD ke 100 KPM - Berantas Sumsel

Breaking

Berantas Sumsel

Tegas, Akurat dan Terpercaya

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Sabtu, 04 Juli 2020

Pemdes Betung Salurkan BLT-DD ke 100 KPM


MUARA ENIM, BS.COM - Bantuan Langsung Tunai (BLT) Dana Desa (DD) Pemerintah Desa (Pemdes) Betung, Kecamatan Gelumbang, Kabupaten Muara Enim Sumatera Selatan, berjalan tertib dan lancar. 

Dimana kegiatan sosial tersebut penerima BLT-DD tetap melaksanakan Protokol Kesehatan (Prokes) Covid-19.

Kepala Desa (Kades) Betung Lius Candra, kepada media ini Sabtu, (04/07) mengungkapkan, bahwa penyalaruhan BLT-DD Betung tahap ketiga bagi Keluarga Penerima Manfaat (KPM) di desa yang dipimpinnya terdapat sejumlah 100 Kepala Keluarga (KK).
"Warga tetap kita himbau untuk tetap melaksanakan Protokol kesehatan terkait Covid-19 yang kini wabah pandemi masih belum juga sirna," ungkapnya seraya berpesan manfaatkan BLT-DD sebaik-baiknya seperti pembelian bahan pokok," ujar Kades Lius Candra pada Sabtu, (04/07/2020).

Dikatakan Lius, pihaknya pun juga menyosialisasikan karhutlah kepada masyarakat terkait jelang masuk musim Kemarau nanti untuk tidak bakar membakar lahan maupun lingkungan.
"Ya, pak kapolsek juga hadir dikegiatan penyaluran BLT-DD serta menyososialisasikan karhutlah di Desa Betung ini, dan juga menghimbau untuk tatap menjaga sitituasi kamtibmas yang kondunsif ini," imbuhnya.

Sedangkan para warga penerima BLT-DD tahap 3 di Desa Betung, seperti Ning inah (65), Cik Isah (70) dan Mawi (70). Mereka merasa sangat terbantu adanya BLT disituasi wabah pandemi saat ini.
"Yo, pak kami ucapkan terima kasih atas bantuan ini, dan pastinya akan kami belanjakan kebutuhan pokok sehari-harinya," ujar mereka bertiga. (Junaidi)

1 komentar:

 1. Hai semua

  Nama saya FRADESY RIRITIA, saya berasal dari indonesia, saya ingin menggunakan media ini untuk memberitahu anda semua kebenaran, setiap orang yang anda lihat pada catatan mereka di blog dan laman web ini adalah pencuri (SCAMMERS), saya telah menjadi mangsa cerita mereka dan mereka telah merosakkan hidup saya.
  Saya tidak di sini untuk memberitahu anda kisah bagaimana saya ditipu dan bagaimana saya kehilangan banyak wang kepada mereka.

  Saya di sini untuk memberitahu anda SYARIKAT PINJAMAN sebenar dan sahajalah yang ALLAH hantar untuk mengubah hidup saya, mereka adalah SEMUA PINJAMAN PEMBERIAN GLOBAL, mereka adalah satu-satunya syarikat pinjaman tulen yang diiktiraf dan dibiayai oleh WORLD BANK.

  Mereka adalah satu-satunya syarikat pinjaman tulen, mereka mempunyai syarat dan syarat pinjaman yang cukup besar, untuk menutup semua pinjaman mereka mampu dimiliki dan cepat dilunaskan tidak seperti syarikat palsu lain yang anda lihat di sini dalam talian yang akan mengambil wang anda tanpa mengeluarkan pinjaman anda,
  Tolong jangan tertipu oleh saksi yang mempunyai nombor dan whatsapp indonesia, mereka semua penipu, bagaimana syarikat individu boleh memberi pinjaman ?, itu harus menjadi pertanyaan pertama anda.

  Rakan-rakan saya di Asia, saya mohon anda mendengarkan saya ketika saya bersumpah kepada anda dengan nama Allah, bahawa saya mengatakan kepada anda semua kebenaran, Syarikat ALL GLOBAL GRANT LOAN, satu-satunya syarikat yang boleh dipercayai dan mereka akan memastikan anda menerima pinjaman anda setelah anda menyelesaikan proses pinjaman seperti yang diperlukan.
  Mengapa anda tidak menjadi antara berita baik ini dengan menghubungi mereka segera jika anda SANGAT MENARIK untuk meninggalkan perjuangan kewangan anda dan meningkatkan tahap kehidupan anda, berikut adalah EMAIL allglobalgrantloan@gmail.com.

  Anda bebas menghubungi saya di EMAIL fradesyriritia12@gmail.com saya untuk maklumat lebih lanjut, saya dengan senang hati akan mendengar anda berkongsi kisah kebahagiaan anda sendiri.
  Terima kasih semua, dan semoga ALLAH memberkati SEMUA PINJAMAN PEMBERIAN GLOBAL kerana memberi saya kegembiraan baru ini.

  NAMA Syarikat: SEMUA PINJAMAN GRANT GLOBAL
  EMAIL Syarikat: allglobalgrantloan@gmail.com.
  Whatsapp Syarikat: +1(304)997-4034
  E-mel Saya: fradesyriritia12@gmail.com

  BalasHapus

Post Top Ad

Responsive Ads Here