Pemdes Alai Rampungkan BLT-DD Tahap Ketiga - Berantas Sumsel

Breaking

Berantas Sumsel

Tegas, Akurat dan Terpercaya

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Minggu, 05 Juli 2020

Pemdes Alai Rampungkan BLT-DD Tahap Ketiga


MUARA ENIM, BS.COM - 
Penyaluran Bantuan Langsung Tunai (BLT) kepada Keluarga Penerima Manfaat (KPM) di Desa Alai, Kecamatan Lembak, Kabupaten Muara Enim Sumatera Selatan pada tahap ketiga selesai dibagikan.

Kepala Desa (Kades) Alai Kecamatan Lembak, yakni Ira Nanang kepada media Berantas Sumsel.com mengungkapkan, bahwa penyaluran BLT-DD tahap ke-3 telah rampungkan disalurkan untuk warganya.
"Adapun jumlah Keluarga KPM di Desa Alai yakni sebanyak 154 KK yang kesemuanya sebagai KPM.
"Ya, alhamdulilah telah kita salurkan BLT-DD tahap ke-3 dengan lancar, dan kita himbau KPM Bantuan Langsung Tunai Dana Desa dapat dipergunakan dengan baik," pesannya seraya menghimbau juga agar warga melaksnakan Prokes Covid-19, seperti memakai masker, rajin cuci tangan, dan jaga jarak, serta melakukan pola hidup sehat.

Sementara warga penerima BLT-DD Musnaini (56), Yasreni (70) dan Ruan (55) usai menerima BLT-DD yang langsung diserahkan oleh Camat Lembak, Kades Alai, Bhabin Kamtibmas Polsek Lembak, dan Bhabinsa Koramil 404-01, mengutarakan, ucapkan ribuan terima kasih mereka atas bantuan BLT- DD tersebut.
"Ya, pak tentunya sangat bermanfaat sekali bantuan berbentuk uang ini dan akan kami pergunakan sebaik-baiknya," aku mereka bertiga tersebut. (Junaidi)

1 komentar:

 1. Hai semua

  Nama saya FRADESY RIRITIA, saya berasal dari indonesia, saya ingin menggunakan media ini untuk memberitahu anda semua kebenaran, setiap orang yang anda lihat pada catatan mereka di blog dan laman web ini adalah pencuri (SCAMMERS), saya telah menjadi mangsa cerita mereka dan mereka telah merosakkan hidup saya.
  Saya tidak di sini untuk memberitahu anda kisah bagaimana saya ditipu dan bagaimana saya kehilangan banyak wang kepada mereka.

  Saya di sini untuk memberitahu anda SYARIKAT PINJAMAN sebenar dan sahajalah yang ALLAH hantar untuk mengubah hidup saya, mereka adalah SEMUA PINJAMAN PEMBERIAN GLOBAL, mereka adalah satu-satunya syarikat pinjaman tulen yang diiktiraf dan dibiayai oleh WORLD BANK.

  Mereka adalah satu-satunya syarikat pinjaman tulen, mereka mempunyai syarat dan syarat pinjaman yang cukup besar, untuk menutup semua pinjaman mereka mampu dimiliki dan cepat dilunaskan tidak seperti syarikat palsu lain yang anda lihat di sini dalam talian yang akan mengambil wang anda tanpa mengeluarkan pinjaman anda,
  Tolong jangan tertipu oleh saksi yang mempunyai nombor dan whatsapp indonesia, mereka semua penipu, bagaimana syarikat individu boleh memberi pinjaman ?, itu harus menjadi pertanyaan pertama anda.

  Rakan-rakan saya di Asia, saya mohon anda mendengarkan saya ketika saya bersumpah kepada anda dengan nama Allah, bahawa saya mengatakan kepada anda semua kebenaran, Syarikat ALL GLOBAL GRANT LOAN, satu-satunya syarikat yang boleh dipercayai dan mereka akan memastikan anda menerima pinjaman anda setelah anda menyelesaikan proses pinjaman seperti yang diperlukan.
  Mengapa anda tidak menjadi antara berita baik ini dengan menghubungi mereka segera jika anda SANGAT MENARIK untuk meninggalkan perjuangan kewangan anda dan meningkatkan tahap kehidupan anda, berikut adalah EMAIL allglobalgrantloan@gmail.com.

  Anda bebas menghubungi saya di EMAIL fradesyriritia12@gmail.com saya untuk maklumat lebih lanjut, saya dengan senang hati akan mendengar anda berkongsi kisah kebahagiaan anda sendiri.
  Terima kasih semua, dan semoga ALLAH memberkati SEMUA PINJAMAN PEMBERIAN GLOBAL kerana memberi saya kegembiraan baru ini.

  NAMA Syarikat: SEMUA PINJAMAN GRANT GLOBAL
  EMAIL Syarikat: allglobalgrantloan@gmail.com.
  Whatsapp Syarikat: +1(304)997-4034
  E-mel Saya: fradesyriritia12@gmail.com

  BalasHapus

Post Top Ad

Responsive Ads Here